Bestill rom

(Er du fleksibel på dato? Se priskalenderen. )

  • Alle barn mellom 0-12 år bor gratis i foreldrenes seng
  • 12+ = voksen
  • Ekstraseng eller sprinkelseng = kr 200,-per døgn

Hvis du har en firmakode eller kampanjekode kan du skrive den inn her. Du kan også bli First Business Deal-kunde og få flere fordeler. Send søknad her.

BESØK GØTEBORG I APRIL

BESØK GØTEBORG I APRIL

Sommeråpning på Liseberg, nypremiere på Tryllefløyten på Gøteborgs Operan og sesongåpning for de klassiske Paddan-båtene. April er en måned som er full av aktiviteter i Gøteborg. Hvis du i tillegg bor på et av våre to hoteller, har du som alltid gratis WiFi, komfortable senger og velfylte frokostbuffeer, som gjør at du har overskudd til både premierene og alt det andre byen har å by på.
  

Aktiviteter i Gøteborg

Listen over aktiviteter i Gøteborg er lang. Veldig lang. Her vil vi bare trekker frem noen av aktivitetene du bør sjekke ut når du besøker byen.

Åpning for sesongen på Liseberg, klassisk opera og kanalbåtene

Husk å sette merke ved 22. april i kalenderen. Da åpner nemlig Liseberg for årets sesong med nyheten Loke – et fantastisk og snurrende eventyr som bringer deg hele 42 meter opp i lufta.

Et kort steinkast fra Liseberg ligger opplevelsessenteret Universeum. Her har de hele 18 000 kubikkmeter regnskog og mulighet for regnskogssafari, det gigantiske eksperimentsenteret Teknoteket, en avdeling om rommet og en akvariehall med over 100 forskjellige spennende fisk og andre undervannsarter som man kan utforske. Pass på at du ikke går glipp av haispeiding når du er der, eller kanskje du foretrekker å gå på oppdagelsesferd på egen hånd.

Både Liseberg og Universeum har mye å tilby, og du bør sette av minst en hel dag på begge steder for å få med deg alt. Et godt tips er å planlegge besøket i god tid før ankomst. Du kan få hjelp med å planlegge besøket på Universeum her og besøket på Liseberg her.

Når du har fått nok av å prøve de forskjellige attraksjonene, sukkerspinnet og å utforske skogen, rommet og vannet, kan det kanskje være fristende med et besøk på GøteborgsOperan. Den klassiske Tryllefløyten, i regi av Richard Bergqvist, feirer nypremiere 1. april. Men vil du heller få med deg den kritikerroste Elektra, bør du passe på å besøke forestillingen i begynnelsen av måneden. Den siste forestillingen går 9. april.

Du finner alle forestillingene på GøteborgsOperan her.

Hvis du vil oppleve og bli kjent med selve Gøteborg, bør du ta en tur med de klassiske Paddan-båtene. Sightseeingsbåtene går fra Kungsportsplatsen og tar deg med på en informativ tur med guide langs kanalen, ut til havnen og tilbake igjen. Sesongen åpner 14. april. Vi krysser fingrene for at solen skinner.

Shopping i Gøteborg

Gøteborg byr på et vell av shoppingperler. Her har du slike store kjøpesentre som Femmanhuset i Nordstan og Nordiska Kompaniet (NK) på Östra Hamngatan.

Fra NK er det bare et kort stykke til Kungstorget, hvor Stora Saluhallen ligger. Her starter hele tre store handlegater som går parallelt med hverandre: Kungsgatan, Vallgatan og Södra Larmgatan.

Hvis du er ute etter å kjøpe vintage, antikk og second hand, er Gøteborg det perfekte sted. Her finner du det velassorterte Bebop Antik og Antikhallarna hvis du er ute etter antikke funn. Hvis du er ute etter unike second hand- og vintage-klær, er Beyond Retro vel verdt et besøk. Her finner du utvalgte aksessorier fra USA og Canada, fra begynnelsen av 1900-tallet til tidlig på 1990-tallet.

Gøteborgs offisielle besøksguide kan du finne enda flere tips om gode second hand-, vintage- og antikvitetsbutikker.

Andre gode handlesteder i Gøteborg er områdene rundt den koselige Haga, hvor kafeene ligger på rekke og rad, den trendy Magasinsgatan og den velkjente paradegaten Avenyn. Og skulle du ikke få stillet din handlelyst her, finner du enda flere handletips i Gøteborg her.

Restauranter i Gøteborg

Man bør unne seg et godt måltid. Særlig når man besøker Gøteborg. Med salte vinder fra Kattegat og holmer og skjær som en naturlig del av byen er det ikke overraskende at du finner noen av de beste fiske- og skalldyrsrestaurantene i Gøteborg.

Pass på å nyte nyfanget fisk, hummer, reker, østers og andre delikatesser fra havet når du er i byen. Hvis du bor på et av hotellene våre i Gøteborg og har lyst på fisk eller skalldyr til middag, kan vi anbefale Fiskekrogen, Långedrags Värdshus, Restaurang Gabriel eller Sjömagasinet.

Hvis du heller foretrekker en kjøtt- og fiskefri diett, nevner Göteborgs offisielle besøksguide seks veganske restauranttips her.

Hvis du bor på et av hotellene våre i Gøteborg, har du mulighet til å spise på Bistron på First Hotel Kviberg Park eller i restauranten G Mat & Vin på First Hotel G.

Bo komfortabelt

Pass på at du bor på et av våre to hoteller når du besøker Gøteborg. First Hotel Kviberg Park ligger en kort tur med trikken fra sentrum av multisportsanlegget Prioritet Serneke Arena, som kan skryte av sin egen Skidome – perfekt for skientusiaster året rundt. First Hotel G ligger perfekt til på Gøteborgs Centralstation med utsikt over jernbanesporene og kort vei til shopping, restauranter og uteliv.

Så ta deg en tur til Gøteborg og få med deg sesongåpningene, shopping og alt det andre morsomme som skjer i byen. Og hvis du ikke har anledning akkurat nå, er vi sikre på at Gøteborg har mye å by på også når du faktisk bestemmer deg for å ta turen.

 

Child hugging the Liseberg mascot

Paddan canal boats

Shopping at Magasinsgatan in Gothenburg

Credit: Frida Winter/Mediabank Göteborg & Co

Stora Teatern in Gothenburg

Credit: Frida Winter/Mediabank Göteborg & Co

Oysters at restaurant Gabriel

Credit: Lars Ardarve/Mediabank Göteborg & Co

Pride festival at Avenyn

Credit: Beatrice Törnros/Mediabank Göteborg & Co

Scandinavium

Credit: Jorma Valkonen/Mediabank Göteborg & Co