Bestill rom

(Er du fleksibel på dato? Se priskalenderen. )

  • Alle barn mellom 0-12 år bor gratis i foreldrenes seng
  • 12+ = voksen
  • Ekstraseng eller sprinkelseng = kr 200,-per døgn

Hvis du har en firmakode eller kampanjekode kan du skrive den inn her. Du kan også bli First Business Deal-kunde og få flere fordeler. Send søknad her.

Turer med barn

Det er så mye å finne på i Bergen sentrum at du kan fort glemme at det finnes fantastiske ting å foreta seg bare en liten tur utenfor bykjernen. Foruten naturen, som er nærmeste nabo, kan du også finne historiske bygninger og morsomme aktiviteter for ungene. Her får du en oversikt over noen av de mest kjente småturene fra Bergen sentrum.

Banen til Ulriken

Ulriken er det høyeste av de syv fjellene rundt Bergen og ruver 643 m.o.h. For å komme deg til toppen, kan du gå fra parkeringsplassen på Montana, eller du kan prøve deg på taubanen, om du ikke har så god tid.

På toppen vil du kunne skue langt utover Bergen, Askøy, Øygarden og Atlanterhavet. I sesongen kan du nyte utsikten sammen med god mat og drikke på Sky:skraperen restaurant og bistro som ligger fint til på tuppen av Ulriken.

Det er cirka 10 minutter med buss til taubanen som tar deg opp til Ulriken. Du kan ta vanlig rutebuss mot Haukeland sykehus, eller hoppe på en turistbuss som tar deg direkte dit i sommersesongen.

Les mer om taubanen opp til Ulriken her!

Byfjellene i Bergen

Noe av det mest unike med Bergen, er at byen omringes av syv vakre fjell. Derfor skorter det ikke på turmulighetene, selv for deg som kanskje bor på hotell i Bergen sentrum. Det er ikke langt du skal gå for å utfordre trappene opp til Stoltzen eller komme deg til Fløyen og prøve en av flere turmuligheter der. Føler du deg frisk og freidig, kan du kanskje prøve deg på en dagstur over vidden fra Fløyen til Ulriken?

Er du i Bergen slutten av mai? Da kan du bli med på den populære 7-fjellsturen som tar deg med opp og ned alle fjellene rundt Bergen. Turen er på cirka 3,5 mil og du vil gå en stigning på cirka 2400 meter tilsammen. Barnefamilier kan melde seg på den mer overkommelige 4-fjellsturen.

Se her for turinpirasjon til Byfjellene i Bergen!

Fantoft Stavkirke

Rett ved studentbyen på Fantoft, ligger det en stavkirke som ble bygget i 1150. Kirken ble flyttet til Fantoft fra Sogn i 1883, og ble gjenreist etter en brann i 1992. Omringet av en  ligger en frodig park, er stavkirken vel verdt et besøk.

Ta bybanen til Fantoft, som er cirka 18 minutter fra sentrum. Deretter er det cirka 12 minutter å gå oppover bakken til Fantoft Stavkirke. Merk at stavkirken kun er åpen i sommersesongen.

Sjekk åpningstidene til Fantoft Stavkirke her!

Gamlehaugen

Gamlehaugen kalles gjerne “slottet” i Bergen, selv om bygningen strengt tatt ikke er et slott. Den ble bygget i 1900 og har vært nasjonaleiendom siden 1925. Her finner du en offentlig park, museum og kongeboligen for Vestlandet. Museet forteller om overklasses liv på 1900-tallet, mens parken kan by på strandliv i badesesongen.

Gamlehaugen kan du se ruvende over Fjøsangerveien på vei mot flyplassen fra sentrum. Bor du på hotell i Bergen sentrum, tar det en drøy time å komme seg dit til fots. Ellers er det parkeringsplass for dem som kan komme kjørende.

Les mer om Gamlehaugen her!

Bading på Vannkanten

Har du med deg aktive og badeglade barn til Bergen? Da bør du ta deg en tur ut til badelandet Vannkanten i Loddefjord. Der kan dere kose dere i både ute- og innebasseng, samt prøve dere på Norges lengste vannsklie. Det er også mulig å spille curling på Iskanten, som ligger i samme lokaler.

Vannkanten ligger på Vestkanten kjøpesenter, som er 10 minutter å kjøre med bil fra Bergen sentrum. Det er også gode bussforbindelser til Vestkanten.

Ønsker du å dra på lengre dagsturer? Ta en titt på våre forslag til dagsturer fra Bergen.

 

Byfjellene i Bergen

 

 

Fantoft Stavkirke

 

 

Gamlehaugen

 

 

Bading med barn på Vannkanten

Hotell i Bergen

Bor du på First Hotel sitt hotell i Bergen, har du den perfekte basen for flotte turer som passer for både barn og voksne.

Book hotell på First Hotel Marin her!