Bestill rom

(Er du fleksibel på dato? Se priskalenderen. )

  • Alle barn mellom 0-12 år bor gratis i foreldrenes seng
  • 12+ = voksen
  • Ekstraseng eller sprinkelseng = kr 200,-per døgn

Hvis du har en firmakode eller kampanjekode kan du skrive den inn her. Du kan også bli First Business Deal-kunde og få flere fordeler. Send søknad her.

Shopping i Bergen

Bergen byr på alt du kan ønske deg av shoppingmuligheter. Byen har alt fra kjente butikkjeder til motebutikker og koselige second hand butikker. Er du kunstinteressert, glad i god mat eller ønsker å oppleve Bergen som turist, så finner du selvfølgelig både gallerier, suvenirbutikker og matmarkeder det er verdt å besøke.

Kjøpesentre i Bergen

Shopping i Bergen er både trivelig med koselige handlegater og gir deg et stort utvalg. På kjøpesentrene Bergen storsenter og Galleriet, som ligger midt i sentrum av Bergen, finner du alle de kjente klesbutikkene. Du finner i tillegg alt du skulle trenge fra skobutikker, sportsbutikker, interiørbutikker og jernvare. Kjøpesentrene Sundt motehus, Xhibition og Telegrafen har også en rekke butikker med et spennende utvalg.

Ser du etter et kjøpesenter med det lille ekstra, er det verdt å ta turen til Kløverhuset. Dette er Bergens eldste kjøpesenter som i dag er Bergens ledende motehus, med god service og inspirerende butikker.

Utenfor Bergen sentrum finner du mange store og innholdsrike kjøpesentre. Lagunen ligger i Fana bydel, ca. 25 minutter med bil fra sentrum. Andre kjøpesentre det er verdt å nevne er Oasen i Fyllingsdalen, Åsane kjøpesenter og Horisont i Åsane, Vestkanten og Vannkanten i Loddefjorden, og Sartor Storsenter på Sotra. Kjøretiden fra Bergen sentrum og til de ulike kjøpesentrene varierer fra 10-30 minutter. 

Kunst

Er du interessert i kunst, kan Bergen by på en rekke kunstgallerier og utstillinger. Enten du ønsker å kjøpe kunstverk eller bare ønsker å nyte synet av vakker kunst, bør du ta en tur til Lille Lundegårsvann som ligger midt i Bergen sentrum. Bergenserne kaller vannet for Smålungeren, og ser på vannet som et samlingssted i byen. Gatene rundt vannet huser mange ulike gallerier som har kunst fra både verdenskjente kunstnere som Munch og Picasso og samtidskunstnere.

Av steder som er verdt å ta turen til, er Bergen kunsthall et fint sted å starte. Hallen har tre avdelinger som viser utstillinger fra norske og internasjonale samtidskunstnere. Andre gallerier det er verdt å nevne er KODE, som er en samling av flere museer, Galleri Allmenningen, Galleri Nygaten, Hordaland kunstsenter, Kraft, S12 Galleri og verksted, samt Rekstensamlingene.

Se flere museer i Bergen her!

Matmarked

Er du ute etter ferske råvarer fra havet, er Fisketorget på Bryggen i Bergen en selvsagt destinasjon på din shoppingrunde. Fiskere kommer inn tidlig hver morgen med dagens fangst av fisk, krabber, skalldyr og andre skatter fra havet. Fisketorget er åpent fra mai til september.

Bondens marked er arrangeres cirka en gang i måneden i Bergen sentrum. Her får du kortreist mat fra Hordaland og Sogn og Fjordane. Bønder fra området selger egne varer og slår gjerne av en matprat. Kanskje du til og med får oppskriften på noen nye retter? På Bondens marked selges alt fra hjemmelagde bakverk til spekemat, syltetøy, røykt laks og frukt og bær.

Souvenirer og håndverk

Langs Bryggen i Bergen, tidligere kalt Hansabryggen og Tyskebryggen, ligger souvernirbutikker og butikker som selger norsk tradisjonelt håndverk. Her finner du blant annet Bryggen Husflid, en butikk som kun selger elge-souvenirer, en helårs julebutikk og en rekke tradisjonelle souvernirbutikker med trollfigurer, kulepenner, strikkejakker, pannebånd, tøfler, nøkkelringer og gjenstander som kan minne deg om oppholdet ditt i Bergen.

Selv om du ikke er så interessert i souvenirer, anbefales det likevel å ta turen til Bryggen i Bergen. Bryggen ligger på UNESCOs verdensarvliste og er vel verdt et besøk.

 

Kunst

 

 

Matmarked

 

 

Souvenirer og håndverk

Hotell i Bergen sentrum

First Hotel Marin er et hotell i Bergen som ligger midt på Bryggen og med umiddelbar nærhet til shopping, matmarkeder og kunst. 

Book overnatting her!