Bestill rom

(Er du fleksibel på dato? Se priskalenderen. )

  • Alle barn mellom 0-12 år bor gratis i foreldrenes seng
  • 12+ = voksen
  • Ekstraseng eller sprinkelseng = kr 200,-per døgn

Hvis du har en firmakode eller kampanjekode kan du skrive den inn her. Du kan også bli First Business Deal-kunde og få flere fordeler. Send søknad her.

Dagsturer

Bergen er et naturlig utgangspunkt for å utforske flere av naturskattene som vestlandet har å by på. Besøk alt fra vakre fjorder til høye fjell, til fots eller med båt.

Sognefjorden og vakre fjell

Fra Bergen kan du enkelt komme deg til majestetiske fjorder og ruvende fjell, samt vende tilbake tidsnok for å rekke middag i en pulserende storby. Her får du et utvalg av de mest populære dagsturene du kan ta fra ditt hotell i Bergen!

Hardangerfjorden

Er du først på besøk i Bergen, bør du unne deg en dagstur til Hardangerfjorden. Hardanger er viden kjent for sine ruvende fjell, imponerende fossefall og bugnende epletrær på fruktgårder som klamrer seg til fjellsiden langs fjorden. Ta en båttur for å nyte Hardanger fra sin beste side.

Hardangerfjorden ligger cirka 1,5 timer å kjøre fra Bergen, men den er 179 km lang, så det er mye du kan utforske. Du finner flere turselskaper som arrangerer dagsturer fra Bergen til Hardanger, med båtturer på fjorden. Spør gjerne i resepsjonen på hotellet du bor på for flere tips. De kan kan også hjelpe deg med å gjøre reservasjoner.

Sognefjorden

Opplev Norges lengste, dypeste og mest kjente fjord med en dagstur i båt fra Bergen. Sognefjorden strekker seg 205 kilometer innover mot Jotunheimen og Jostedalsbreen.

Hvis du har planlagt å ta turen innover Sognefjorden, er det vel verdt å hoppe av i Flåm og bruke én time av dagen din på å kjøre Flåmsbana, togturen som med sine bratte partier og vakre natur, er blitt en turistattraksjon i seg selv.

Her får du en oversikt over flere forskjellige fjordturer fra Bergen!

Baroniet Rosendal

En knapp time med båt fra Bergen sentrum, kan du få en nostalgisk opplevelse på det norske slottet, Baroniet Rosendal. Slottet ligger i idylliske, postkort-omgivelser i erkenorske Rosendal.

Her kan du ta en guidet tur på eiendommen og høre historier fra den gang bygget ble ferdig i 1665 fram til i dag. Baroniet har også kunstutstilling, kafé og en fantastisk hage. Kommer du ut hit fra juni til november, kan du oppleve over 2000 roser i blomst.

Folgefonna isbre

Det tar kun 2,5 timer å reise fra Bergen før du er på den tredje største isbreen i Norge, Folgefonna. Isbreen ligger rett ved kysten og er en såkalt maritim bre. Her kan du gå på brevandring, eller stå på ski hos Folgefonna Sommarskisenter.

Det er mulig å ta dagsturer til Folgefonna fra Bergen i kombinasjon med båttur på Hardangerfjorden. Da kommer du sjøveien til isbreen som gir den mest spektakulære ankomsten.

Norge i et nøtteskall

“Norge i et nøtteskall” er den mest populære rundturen i Norge og du kan ta den som en dagstur, hvis du har base i Bergen. Turene går daglig hele året og tar deg med på Bergensbanen, en vakker togtur på Flåmsbana, og inn i de vakre delene av den verdenskjente Sognefjorden. Her finner du nydelige postkortmotiv på alle kanter.

Selv om sjansene er små for å oppleve nordlys i Bergen, betyr det altså ikke at du kommer til å kjede deg. Det finnes mange flere opplevelser, både på land, i vann, på ski og til fots utover disse dagsturene.

 

Hardangerfjorden i vakkert vær.

 

Natur på vei til Rosendal Baroniet.

 

Vakker natur fra rundturen "Norge i et nøtteskall" i Bergen.

Hotell i Bergen

Vårt hotell i BergenFirst Hotel Marin, ligger midt i sentrum og er en perfekt base for deg som ønsker å oppleve det vakre Vestlandet.