Bestill rom

(Er du fleksibel på dato? Se priskalenderen. )

  • Alle barn mellom 0-12 år bor gratis i foreldrenes seng
  • 12+ = voksen
  • Ekstraseng eller sprinkelseng = kr 200,-per døgn

Hvis du har en firmakode eller kampanjekode kan du skrive den inn her. Du kan også bli First Business Deal-kunde og få flere fordeler. Send søknad her.

Bryggen i Bergen

Skal du til Bergen, er det obligatorisk å ta turen innom den kjente Bryggen. Den gamle trebebyggelsen, som ligger midt i Bergen sentrum, huser alt fra koselige kafeer, museer og butikker som selger tradisjonelt håndverk.

UNESCOs verdensarvliste

Det er ikke uten grunn at bryggen i Bergen har havnet på UNESCOs verdensarvliste over verneverdige steder. Allerede på 1300-tallet var det et yrende handelsliv på bryggen. Hanseatiske kjøpmenn fra Tyskland kom for å gjøre gode kjøp og salg. Bryggen i Bergen kalles derfor ofte også for Hansabryggen eller Tyskebryggen.

En vandring tilbake i tid

Tar du en spasertur i de brolagte gatene bak bryggeområdet, vil du oppleve at du kommer tilbake til en annen tid. Med mørke svalganger og trange passasjer kan du nyte synet av gammel arkitektur og historisk byggetradisjoner.

De gamle bygningene har vært gjennom mange branner og ødeleggelser, men til tross for dette har bygningene og området beholdt omtrent den samme strukturen opp gjennom årene. De eldste bygningene er fra år 1702, som ble bygget opp igjen etter en stor brann. I dag er husene fredet og det tredje mest besøkte turistmålet i landet etter Fløibanen og Holmenkollen i Oslo.

Butikker på Bryggen

First Hotel sitt hotell i Bergen, ligger rett ved Bryggen i Bergen og har i mange hundre år vært et sted med yrende folkeliv. Det er det i aller høyeste grad den dag i dag. Bryggen tiltrekker seg turister fra alle verdensdeler som ønsker å kjøpe en liten souvenir eller godt norsk håndverk.

Langs bryggen og i smågatene bak bryggen, finner du alt fra butikker som selger julepynt året rundt, til souvenirbutikker som kun selger souvenirer med elger på. Du finner også en rekke butikker som selger hjemmelagde strikkegensere, tovede tøfler, broderte duker og varme luer.

Se mer Shopping i Bergen

Museer ved Bryggen

Mange av de mest populære museer i Bergen ligger i nærheten av Bryggen i Bergen. Her finner du mye spennende å se på, spesielt om du er interessert i historie.

Noen av museene du kan besøke er:

  • Hanseatiske museum og Schøtstuene
  • Bergen skolemuseum
  • Bergens festningsmuseum
  • Buekorpsmuseet
  • Bymuseet i Bergen

Fisketorget og Kjøttbasaren

Er du på utkikk etter deilig sjømat, må du ta turen innom Fisketorget på motsatt side av bryggen. Der finner du dagens ferskeste råvarer fra havet, som fiskerne har kommet inn med tidligere samme dag. I nærheten ligger flere restauranter som serverer deilig bergensk fiskesuppe på tradisjonelt vis. Verdt å nevne er Søstrene Hagelin som har servert sjømat og fiskesuppe i nesten 100 år.

Kjøttbasaren er et annet sted du bør ta turen innom, hvis du er glad i gode råvarer. Basaren sto ferdig og ble åpnet i Bergen i 1877. Her finner du både restauranter og matmarkeder som selger ferskt viltkjøtt som reinsdyr, elg, hjort og ryper.

 

Bryggen

 

 

 

 

Hotell nær Bryggen i Bergen

First Hotel Marin ligger midt på Bryggen og er et perfekt utgangspunkt for å oppleve Bergen.