Bestill rom

(Er du fleksibel på dato? Se priskalenderen. )

  • Alle barn mellom 0-12 år bor gratis i foreldrenes seng
  • 12+ = voksen
  • Ekstraseng eller sprinkelseng = kr 200,-per døgn

Hvis du har en firmakode eller kampanjekode kan du skrive den inn her. Du kan også bli First Business Deal-kunde og få flere fordeler. Send søknad her.

Det danske monarkiet

Det danske monarkiet

Det danske monarkiet har eksistert i over 1000 år og er et av verdens eldste. Det blir sporet helt tilbake til år 958. Monarkiet var egentlig elektivt, men i praksis var valget begrenset til den eldste sønnen til den regjerende kongen. Den demokratiske konstitusjonen 5.juni 1849 endret  monarkiets status fra absolutt til konstitusjonell, og i mars 1953 ble det mulig med kvinnelige tronfølgere. Dette gjorde det mulig for HM Dronningen av Danmark å ta over tronen i 1972. I dag har Danmark det vi kaller et konstitusjonelt monarki, som innebærer at monarken selv ikke kan ta politiske avgjørelser.

Hennes Majestets 40 årsjubileum som regjerer ble feiret i januar 2012.

Amalienborg Slott

Amalienborg Slott

Amalienborg Slott er bosted for den danske kongefamilien om vinteren. Slottet ligger i København og har form som et palasskopleks med fire palass som ligger rundt en åttekantet gårdsplass. Palasset, som ble bygd for dronning Sofia Amalia på 1600-tallet og ble oppført mellom årene 1748 – 1760 av Nikolai Eigtved. Når byggene stod klare ble de brukt som en privat adelspalass, men siden 1794 da Christianborgs slott brant ned til grunnen, har det blitt brukt til kongelig residens.

På HM Dronningens fødselsdag 16.april, kan du få se Dronningen sammen med  kongefamilien på balkongen. Her vinker de til tusenvis av glade dansker som hvert år møter opp for å hylle Dronningen.

Om du lurer på om noen av kongefamilien er hjemme kan du se om flagget er heiset til topps.

Rosenborg Slott

Rosenborg Slott

Ble bygget mellom 1606 – 1634 som sommerhus til Christian IV. Christian IV var veldig gla i slottet og plassen. Han bodde alltid her når han var i København, det var også her han døde i 1648. Etter hans død, ble slottet tatt over av hans sønn Kong Frederik III. Sammen med hans dronning, Sophie Amalie, moderniserte de slottet flere ganger.

Den siste kongen som bodde på slottet var Frederik IV, og rundt 1720 ble Rosenborg forlatt til fordel for Frederiksborg Slott.

I dag huser slottet den Kongelige danske samlingen av blant annet kronjuvelene.

Du finner følgende First Hotels i nærheten av Rosenborg: First Hotel Twentyseven og First Hotel Kong Frederik.

Åpningstider & priser

Frederiksborg Slott

Frederiksborg Slott

Frederiksborg Slott ligger i Hillerød, nord for København. Dette imponerende renessanseslottet ble bygd i begynelsen av 1600-tallet av den legendariske Kong Christian IV. Slottet er noe av den best bevarte renessansearkitekturen. Frederiksborg Slott er en unik plass for flotte kulturopplevelser, grønn natur og idylliske båtturer.

Les mer